MERKURIUS

MERKURIUS

Merkurius står för vår inkommande och utgående kommunikation speciellt tankar och vårt språk. I horoskopet symboliserar Merkurius vårt sätt och vår förmåga att kommunicera med omvärlden. Det är en egen vilja att omfatta och förstå mer av allt som pågår runt omkring oss, likt ett nyfött barn. Tar mentala intryck och härmar dessa mentalt i sin tur. Merkurius är den första mentala nivån som handlar om att om härmas och likna vid.

Enligt romersk mytologi var Mercurius en gud som ansågs vara beskyddaren för handel och för just köpmän. Mercurius var beskyddaren för en kabal enkelt sagt. Detta framgår av hans namn: latinets merx, "handelsvara", mercari, "idka handel", och mercator "köpman". Men i den grekiska mytologin var hans motsvarighet Hermes som fyllde de upplysta med sina läror som på så sätt nådde ut till folket. Enligt Nordisk mytologi var Merkurius Odins representant som var Guden över Gudarna.
Tittar man på det mytologiska så talar vi om stora Gudar när vi ser på planeten Merkurius. Det är ett gemensamt energiskt styre som styr andra ur ett mundi (världs) perspektiv.