CHIRON

CHIRON

Chiron betyder “skicklig med händerna” eller “den som botar med händerna”. Ordet “kirurgi” (och dess olika varianter i många romanska språk) härleds ur namnet på denna figur. I myten var han mycket mer än den sårade healern, han var även magikernas magiker. Den sårade healern Chiron har fått sitt namn efter han blev skjuten med sin väns giftpil. Chiron är den själsliga läkande planeten och står för det helande självet som det självet inte själv rår på, när det gäller självläkning. Chiron är smärtans planet som även står för den alkemistiska utvecklingen hos oss själva. Chiron är bra på att hela andra, placeringen talar om hur. Planeten kan vara inkännande som en utlämnad del eller utkastad del av oss själva, till vårt eget öde. Med hjälp av Chiron ser vi hela vår magiska natur, om den är fryst eller hur den är aktiverad. 

Chiron kallas den sårade läkaren eftersom den representerar den djupt hjälpsamma principen för läkning: att man måste återuppleva ett trauma för att rensa det. Dess tecken, en nyckel, föreslår att Chiron, och denna princip är nyckeln till att låsa upp de djupare hemligheterna för vem vi är - och detta görs genom att förskjuta uppfattningen.

Vi var alla utsatta för olika nivåer av föräldrakänslighet under barndomen, vanligtvis till nivån av oacceptabel smärta och upprördhet. Vi hanterade detta så gott vi kunde genom en process av förtryck och förnekelse och glömde det sedan. Senare som vuxna ger våra vanor med känslomässig dysfunktionalitet oss ledtrådar om exakt hur och med vad vi led för?

Genom att öppna upp dörrar som har hållits tätt stängda och se ärligt på de smärtsamma minnen som vi har förtryckt och begravt i de mörka hörnen i sinnet, låser vi upp en speciell förmåga. Chirons gåva är förmågan att förvandla smärta till en resurs.

Genom att flytta vår attityd i sinnet från pessimism till optimism kan vi se från vad den verkliga magin i våra liv kommer. Vilka speciella resurser var vi  tvungna att utveckla för att klara av barndomsproblemen?

Chiron Transits

Om du står inför en Chiron-transit, ha mod och besluta dig att ha tro och tillit. Att titta annorlunda på saker är nyckeln. Vi måste se vår barndoms smärta som en nödvändig del av vår resa. Att återhämta sig från smärta är en mycket större välsignelse än att inte ha upplevt den. Dessa transittider påminner oss om smärtsamma barndomsupplevelser och erbjuder ytterligare en möjlighet att möta dem, nu som mogna vuxna snarare än rädda barn. Om vi ​​möter dem med mod och tro, läker de. De blir resurser som möjliggör för oss att inte bara leva på ett mer avslappnat och kreativt sätt men också att hjälpa andra med liknande frågor.


Mytologi
Enligt  myten  var Chiron den förstfödda i Centaursstammen. Hans far, Chronos, var en hingst. Hans mor, gudinnan Rhea, blev chockad när hon födde en halvt bestialisk baby och hon övergav Chiron för att dö på toppen av berget Pelion. Han blev tvungen att läka sitt eget mörker. Chiron utbildades av tvillinglaget Apollo och Artemis. Från Apollo lärde han sig etik, filosofi, matematik, musik, förnuft, logik och medicin; allt som rör civilisationen. Från Artemis, jägaren, lärde han sig skogens väg, inklusive användning av örter.