FISKARNA

Första hjälpen Saltet 

Syretransportören

Livsmedel

RUSSIN KATRINPLOMMON
PLOMMON VINDRUVOR
FIKON APELSINER SPENAT
VINBÄR KANTARELLER
CHAMPINJONER DADLAR
RÖDBETOR VETEKLI LIMABÖNOR

Fiskarna -  FePO4  - Järnfosfat 
Cell Salt # 4
FERR PHOS. (Första hjälpen Salt / Syretransportören )

Ferr Phos. (Järnfosfat) är känt som förstahjälpsaltet. Det betraktas som syrebäraren. Det träder in i sammansättningen av hemoglobin, blodets röda färgämne. Det tar upp syre från luften som inandas av lungorna och transporterar det i blodströmmen till alla kroppsdelar och ger den vitala kraften som upprätthåller livet. Det ger styrka och seghet åt blodkärlens cirkulära väggar, särskilt artärerna. Fritt cirkulerande, syrerikt blod är viktigt för hälsa och liv och av denna anledning bör Ferr Phos alltid betraktas som ett kompletterande läkemedel, oavsett vilken annan behandling som kan indikeras av symtomen. Trängsel, inflammatorisk smärta, hög temperatur, snabbare puls, allt kräver mer syre, och det är Ferr Phos som är mediet genom vilket syre tas upp av blodströmmen och transporteras till det drabbade området. Detta vävnadsalt kan med fördel ges i det tidiga skedet av akuta störningar, och det bör administreras med frekventa intervall tills de inflammatoriska symtomen avtar. Det anges också där det saknas röda blodkroppar, som vid anemi. Det är ett utmärkt botemedel mot sjukdomar i samband med framåtskridande år och det är ett av de mest nödvändiga läkemedlen vid behandling av barnsjukdomar. Ferr Phos bör också ses som en första hjälpen i fall av muskelspänningar, vrickningar etc. Blödning från sår, skär och nötning kan kontrolleras med lite pulveriserad Ferr Phos, applicerad direkt på den skadade delen. OBS: Ferr Phos är inte på något sätt en järntonic. Dess verkan är helt näringsrik och utan några biverkningar. I dess potentierade eller biokemiska form har detta vävnadsalt inga av nackdelarna med vanliga järnläkemedel, eftersom det lätt assimileras av blodet.

Fiskar - järnfosfat, sägs vara bra för att transportera syre genom kroppen, vilket hjälper cirkulationen som hjälper till att rena och stimulera inre organ. Livsmedel som innehåller detta salt inkluderar russin, katrinplommon, plommon, druvor, fikon, apelsiner, spenat, vinbär, svamp, dadlar, rödbetor, vetekli och limabönor.

Järnfosfat gör att blodet kan ta upp syret vi andas in. Fritt cirkulerande, syrerikt blod är väsentligt för hälsa och liv.

Tecken på brist av järnfosfat:

 • Mörka ringar under ögonen
 • Hela ytterörat rött
 • Ansiktet blir rött
 • Influensa, förkylningar
 • Andnöd, särskilt efter ansträngande motion
 • Bakterie och virusinfektioner
 • Hög kroppstemperatur, upp till 38.5 C
 • Trötthet på grund av brist på syre
 • Kärlsmärtor som huvudvärk bakom ögonen på grund av syrebrist
 • Menstruation – blodklumpar, fördröjda perioder, mörkt blodflöde
 • Svagt immunsystem