Flower of Life och 7 dagar av skapelse

Skapelseberättelsen för allt dimensionella liv vi har ser vi just i Flower of Life "Livets Blomma". Under 7 dagar ser vi hur själen från dag ett växer sig till att bli en hel själsfamilj till dag sju. På så sätt har livets egg kommit till. Här finner vi också ett djup i innebörden med hur kontakten mellan själarna verkligen existerar.

Varför är det helig geometri?

Helig geometri eller sakral geometri avser symboliska och sakrala betydelser för vissa geometriska former och proportioner. Geometrin är nyckeln till det gudomliga Allt vi upplever är ett uttryck för kärlek, det vita ljuset, Gud och nåd. Enligt den heliga geometrins lagar är allting heligt. Allt är ljus och består av elektromagnetiska mönster. I en kort sammanfattning säger Bibeln att det finns 7 dagar av skapande och det heliga geometrielementet i livets frö  kompletteras med en serie av totalt 7 cirklar.

Seed of life
Gud själv bildar en sfär, som vi ser som cirkeln. Guds själ representerar det och står för det första heliga uttrycket. Där i själva skapelsen av Flower of Life och där i ser vi alla former av heligt mönster som är just den heliga geometrin.

Denna process går både i Marco och Micro skala i all evighet. Här ser vi likheten i processen av cellulär mitos , som utvecklas till hela människoköttkroppen.
När vi flyttar in i detta avsnitt av det heliga geometriska diagrammet märker vi livets utsäde, livets  ägg och livets träd är förkroppsligat i livets blomma.

Flower of Life är ett mönster som, om det studeras grundligt, kan återaktivera din Merkaba och vägleda dig på din väg genom hela din uppstigning .

helig geometri

Historia om Flower of Life

Denna mystiska symbol finns i nästan alla större religioner i hela världen. Livets blomma sägs vara över 6000 år gammal.  Det sägs innehålla vital information om universums hemligheter och alla levande saker. Den tidigaste registreringen av denna symbol sägs hittas på alabastrappen som en gång var delar av kung Ashurbanipal och har daterats till 645 f.Kr.
Många andliga och mystiska geometriska figurer har dragits från mönstret av livets blomma. Det heliga livets träd i kabbalas läror kan till exempel tas från de koncentriska mönstren i livets blomma. Leonardo da Vinci, själv, kunde härleda platoniska fasta ämnen och det gyllene förhållandet phi från livets blomma. Man tror att det finns en hemlig symbol inbäddad i livets blomma. Denna symbol sägs innehålla de viktigaste och mest heliga mönstren i universum och är förlängaren för allt liv och existens - från molekyler och atomer till planeter och galaxer. Flera andra symboler för helig geometri som kan tas från livets blomma är bland annat röret Torus, livets ägg, livets stativ och Vesica-fiskarna.  Osirion var ursprungligen tänkt att komma in från den tvärgående gången som leder från baksidan av Setis tempel, men just nu är denna passage inte öppen för allmänheten, och besökare måste lämna Setis tempel på baksidan och närma sig Osirion uppifrån i modern marknivå. Det första som noteras är den enorma storleken på de röda granitblocken som används i dess konstruktion, vilket drar paralleller med liknande gamla kungarikets megalitiska strukturer, som Valley Temple och Sphinx Temple i Giza. Likheterna är oundvikliga - den starka och enkla megalitiska designen, bristen på produktiva inskriptioner och det faktum att några av de större stenblocken väger upp till 100 ton. Detta tyder på att Osirion förfogar templet, daterat till cirka 1300 f.Kr., med minst tusen år.
Det äldsta kända exemplet på livets blomma har upptäckts vid templet Osiris i Abydos, Egypten. Som en av de äldsta symbolerna som är kända för mänskligheten hittar vi också livets blomma vid det gyllene templet i Amritsar, ett buddhisttempel i Ajanta , Indien, i forntida kinesiska tempel, i Louvren, i Spanien, Japan, Libanon , i staden Efesos och många andra platser.

Flower of Life på templet av Osiris i Abydos, Egypten.
Osirion på baksidan av Seti I-templet i Abydos